Składniki
- 30 g Cebula
- 5 g Oliwa z oliwek
- 100 g Papryka czerwona
- 50 g Pieczarki
- 20 g Ryż brązowy
- 70 g Wieprzowina - szynka bez tłuszczu
239 kcal
Nadziewana papryka z miesem mielonym i pieczarkami.
Papryki myjemy. Odcinamy im główki i wycinamy gniazda nasienne. Solimy i pieprzymy w środku po czym odkładamy na bok. Ryż gotujemy na sypko i studzimy, na końcu mieszamy go z farszem. Przygotowujemy farsz : podsmażamy na oliwie mięso mielone z szynki i warzywa. Gdy farsz jest gotowy faszerujemy papryki, przykrywamy czapeczką i przekładamy do naczynia żaroodpornego.Pieczemy około godzinę w 180 stopniach. Papryki pocięte w poprzek można piec 45 minut- to w zupełności wystarczy.