Składniki
- 50 g Jogurt naturalny 2%
- 60 g Makaron razowy
- 110 g Mięso z piersi kurczaka (bez skóry)
- 10 g Oliwa z oliwek
- 100 g Szpinak (mrożony)
468 kcal
Makaron z piersią z kurczaka i szpinakiem
Składniki dodatkowe 1 - 2 ząbki czosnku 2 - 3 łyżeczki estragonu trochę gałki muszkatołowej sól, pieprz Makaron należy ugotować w osolonej wodzie. Umyte, pokrojone i przyprawione wcześniej w drobną kostkę piersi usmażyć na niewielkiej ilości oliwy z oliwek wraz z wyciśniętym czosnkiem. Gdy mięso jest już usmażone, wlewamy na patelnię jogurt i dodajemy szpinak najlepiej świeży, ale może być też mrożony. Potrawę zastawiamy chwilę na wolnym ogniu by część wody odparowała, następnie dusimy pod przykryciem. Następnie nakładamy na makaron.