IDZIEMY RAZEM PO TWOJĄ FORMĘ! 40% RABATU NA PLAN DIETETYCZNY I TRENINGOWY! SKORZYSTAJ Z KODU "40PT"

Indywidualny plan

Dietetyczny

Indywidualny plan

Treningowy

Indywidualny plan

Dieta + Trening

Opieka dietetyka i trenera Już od

Plan dieta + trening 29,99 zł/mies.

Opieka dietetyka Już od

Plan dietetyczny 26,66 zł/mies.

Opieka trenera Już od

Plan treningowy 23,33 zł/mies.

Plany dieta i trening
{{$parent.show_arts ? 'Artykuły' : 'Baza wiedzy'}}
Sklep

Składniki

  • 80 g Brokuły
  • 80 g Kalafior
  • 75 g Marchew
  • 130 g Wątróbka kurczaka
  • 140 g Ziemniaki
297 kcal
Białka
30.23 g
Tłuszcze
8.52 g
Węglowodany
24.91 g

Sposób przygotowania

Smakuje nieco inaczej niż wersja smażona ale dzięki gotowaniu zachowuje bardziej dietetyczny charakter.

Wątróbki myjemy, oprószamy pieprzem, chilli, roztartymi ziołami (nie solimy), mieszamy z wyciśniętym czosnkiem i układamy w naczyniu do gotowania na parze. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę, przyprawiamy pieprzem i układamy obok wątróbek. W pozostałe miejsce wsypujemy warzywa (może być bukiet warzyw na patelnie). Przykrywamy przykrywką i parujemy ok 20 - 25 minut. Przed podaniem wszystko oprószamy solą. Dla uzyskania lepszego aromatu, podczas gotowania wątróbki można dodać odrobinę jabłka.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}