Składniki
- 100 g Brzoskwinia
- 20 g Cebula
- 150 g Mięso z piersi kurczaka (bez skóry)
- 7 g Oliwa z oliwek
- 20 g Orzechy włoskie
- 45 g Sałata lodowa
411 kcal
Sałata lodowa z brzoskwinią, kurczakiem i orzechami włoskimi
Składniki dodatkowe: 1-2 łyżeczki musztardy 1 - 2 łyżeczki octu jabłkowego 1 mały ząbek czosnku rozgniecionego Pierś najlepiej ugotować na prze, ewentualnie w bulionie lub podsmażyć na patelni teflonowej. Przygotowanie: Cebulę, kurczaka, i brzoskwinię kroimy w kostkę, mieszamy razem i odkładamy na 1-2 godziny. Kiedy składniki przejdą swoim smakiem, na krótko przed podaniem mieszamy je z sałatą lodową porwaną na kawałki. Dodajemy orzechy włoskie. Zalewamy dressingiem wg przepisu: Musztardę, oliwę, ocet i rozgnieciony czosnek mieszamy w jednym naczyniu.