Składniki
- 20 g Cebula
- 20 g Koncentrat pomidorowy 30%
- 40 g Makaron razowy
- 8 g Oliwa z oliwek
- 200 g Pomidorki koktajlowe
- 55 g Tuńczyk w sosie własnym
338 kcal
Spaghetti z tuńczykiem w sosie pomidorowym
Składniki dodatkowe: - papryka, pieprz, sól i przyprawa do kuchni włoskiej - bazylia lub pietruszka nać - czosnek. Makaron spaghetti z pełnego ziarna ugotować w lekko osolonej wodzie.Otworzyć puszkę i odcedzić tuńczyka (kawałki a nie rozdrobnionego) z wody Na patelnie nalać oliwę i wycisnąć na nią wyciśnięty czosnek i posiekaną cebulkę. Podgrzać, przełożyć rybę na patelnię, przyprawić i smażyć kilka minut, po chwili dodać koncentrat zmieszany z wodą i przyprawami. Makaron wyłożyć na talerze. Polać sosem z tuńczykiem. Udekorować pietruszką i pomidorkami.