Składniki
- 30 g Cebula
- 140 g Jabłko
- 90 g Kasza gryczana prażona
- 50 g Koncentrat pomidorowy 30%
- 100 g Marchew
- 15 g Oliwa z oliwek
- 100 g Papryka zielona
- 70 g Pieczarki
- 90 g Pomidor
- 150 g Wołowina (udziec)
871 kcal
Zapomniana kasza gryczana z wołowiną. Kasza nie wszystkim smakuje ale posiada spore walory dietetyczne.
Mięso pokroić w kostkę, a następnie przyrumienić delikatnie na patelni na oliwie z oliwek. Następnie umieścić wraz z pokrojoną cebulą, papryką, pomidorem, czosnkiem i pieczarkami w naczyniu żaroodpornym. Wymieszać składniki z koncentratem pomidorowym oraz odrobiną oliwy z oliwek. Piec do uzyskania pożądanej miękkości. Kaszę ugotować zgodnie z przepisem z opakowania. Po podaniu polać oliwą. Przygotowanie surówki: Marchew i jabłko zetrzeć na tarce. Składniki dokładnie wymieszać. Wszystkie składniki podawać razem