Składniki
- 80 g Brokuły
- 20 g Cebula
- 80 g Kalafior
- 40 g Makaron razowy
- 80 g Mięso z piersi kurczaka (bez skóry)
- 70 g Ogórki kwaszone
- 14 g Oliwa z oliwek
- 150 g Papryka czerwona
459 kcal
Sałatka z kurczakiem, kalafiorem i brokułami
Składniki dodatkowe: ocet jabłkowy (połowa ilości oliwy z oliwek) sól pieprz przyprawa do kurczaka Filet z kurczaka posypać przyprawą i następnie gotować na parze lub w bulionie warzywnym przez około 25 minut.Makaron należy ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Brokuły i kalafior umyć i również gotować na parze lub w niewielkiej ilości wody. Po ostygnięciu pokroić na niewielkie różyczki. Dodać drobno pokrojoną cebulę, paprykę oraz ogórek kiszony. Oliwę z oliwek zmieszać z octem, przyprawić pieprzem i solą. Dodać do warzyw i dokładnie zamieszać.