Składniki
- 50 g Jogurt naturalny 2%
- 150 g Mięso z piersi kurczaka (bez skóry)
- 100 g Ogórek
- 10 g Oliwa z oliwek
- 10 g Otręby owsiane
- 20 g Pestki dyni
- 90 g Pomidor
- 30 g Rzodkiewka
- 30 g Sałata lodowa
464 kcal
Proteinowa sałatka z kurczakiem, warzywami i sosem czosnkowym
Składniki dodatkowe: - sól, pieprz, czosnek granulowany, oregano Pierś oczyścić, polać oliwą, oprószyć solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, oregano. Podsmażyć na złoto na teflonie i ostudzić. W międzyczasie przygotować sos czosnkowy: jogurt naturalny zmieszać z 2 łyżeczkami czosnku granulowanego, odrobiną soli. Wadzić do lodówki w celu przegryzienia. Na talerzu położyć poszarpaną sałatę lodową, pokrojony na kawałki pomidor, rzodkiewkę i ogórek, na to położyć wystudzoną pierś i polać sosem czosnkowym. Posypać otrębami.