Składniki
- 50 g Cebula
- 3 szt Jajo kurze całe
- 5 g Oliwa z oliwek
- 200 g Pomidor
- 60 g Ser mozzarella
537 kcal
Omlet z mozzarellą i pomidorami
Cebulę należy obrać i drobno pokroić w kostkę, czosnek obrać i wycisnąć oraz razem z cebulką wrzucić na rozgrzaną oliwę na patelnię. Podsmażać przez 2 - 3 min na małym ogniu. Następnie pomidora obrać, pokroić i dodać do cebulki i czosnku. Całość smażyć jeszcze 1 - 2 minuty. Jaja rozbić, roztrzepać, zmieszać z przyprawami i smażyć w formie omleta. Na koniec dodać pokrojoną w plasterki mozzarellę i przykryć jeszcze na jakiś pokrywką czas smażąc aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Na talerzu udekorować szczypiorkiem i bazylią.