Termogeniki z Twojej kuchni
Suplementy diety o działaniu termogennym cieszą się od pewnego czasu niesłabnącą popularnością wśród...
Po co pieprz w suplementach?
Pieprz znany jest nam przede wszystkim jako przyprawa, która nadaje potrawom i produktom spożywczym smak...
Czy masło orzechowe utrudnia odchudzanie?
Masło orzechowe należy do tych produktów, które niezwykle chętnie włączane są do „fitnessowej” diety....
Quinoa – czy warto włączyć ją do diety?
Quinoa, zwana także komosą ryżową, należy do produktów żywnościowych cieszących się niezwykle wysoką...
Co się stanie, jak po treningu zjemy dużo tłuszczu?
Kwestia spożywania tłuszczu w posiłku potreningowym należy do tych, które uznaje się za definitywnie...
Trening czy dieta – co bardziej wpływa na redukcję?
Ludzie zadają sobie nieustannie pytania w poszukiwaniu złotego środka na redukcję. Co jest ważniejsze...
Tłuszcz i odchudzanie – olej kokosowy VS oliwa
Jeszcze dwie dekady temu omawianie odchudzających właściwości tłuszczów pokarmowych mogłoby być postrzegane...
Emulgatory a otyłość
Zadaniem emulgatorów jest poprawa konsystencji produktów. Olej wlany do wody nigdy się z nią nie wymiesza....
Fenomen wafli ryżowych
W świecie fitness wafle ryżowe uchodzić mogą za produkt niemal kultowy. Zajadają się nimi zarówno filigranowe...
Syrop glukozowo-fruktozowy kontra cukier stołowy – część I
Chociaż cukry rafinowane generalnie cieszą się raczej złą opinią, to ze wszystkich produktów tego typu...
Zasłyszane na siłowni – teorie na temat diety
Klub fitness to nie tylko miejsce, w którym się po prostu ćwiczy, to także forum wymiany myśli, poglądów...
Węglowodany w posiłku potreningowym a wrażliwość insulinowa
Ze spożywaniem węglowodanów w posiłkach potreningowych wiąże się wiele kontrowersji. Niby okres powysiłkowy...
Dużo biegam i nie chudnę – dlaczego?
Nie ulega żadnej wątpliwości, że regularna aktywność fizyczna, stanowi ważny element wspomagania nie...
Nie masz postępów? Przełam swój schemat!
Zazwyczaj zafiksowani na swoim dotychczasowym sposobie odżywiania i podejmowanych próbach jego odmiany,...